Latest Posts

Snelle en gezonde wraps met zalm of tonijn en avocado

Snelle en gezonde wraps met zalm of tonijn en avocado

 

Soms heb je gewoon even niet zo veel zin om na een dag werken lang in de keuken te staan. Nou dat is vaak op maandag, dus gisteren ook. Aangezien het weekend meestal minder gezond verloopt dan doordeweeks ging ik weer vol goede gezonde moed boodschappen doen. Deze keer werden het wraps met tonijn en zalm en avocado.
Voor 2 personen zijn 4 a 4,5 wraps wel genoeg om vol te zitten.

kip tandoori zonder pakjes en zakjes

bestekhoofgerecht/lunch  •   10 min •   snel & makkelijk

- 1 blikje tonijn of 175 gram gerookte zalm
- 1 bakje Philadelphia light of andere roomkaas light
- 1/2 rode ui, fijngesneden
- 4 meergranen tortilla's
- 1 krop of zak ijsbergsla
- 1/2 komkommer, in blokjes
- 1/2 paprika, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 avocado, in repen of blokjes
- 1 bakje alfalfa
- Zout en peper
- evt als het toevallig in huis is, paar druppels citroen

Een kwart a helft van de ijsbergsla klein snijden. Zelf vind ik het lekker als het reepjes sla zijn in een wrap, maar je kunt het ook gewoon zonder na te denken fijn snijden.

Vervolgens de ui, komkommer, tomaat, paprika en avocado in blokjes snijden. Vooral de ui wat fijner snijden. Alles bij elkaar in een schaal doen en beetje omscheppen.

De wraps opwarmen in de magnetron en daarna besmeren met roomkaas. Daarop de sla, de groenten uit de schaal, tonijn of zalm, handje alfalfa en zout en peper erop. Als je eventueel citroen in huis hebt, is het wel lekker om een paar druppels erop te doen. Geroosterde pijnboompitten kunnen ook erg lekker zijn erbij!Beetje creatief zijn en gewoon verschillende ingrediënten uitproberen.

Je kunt van de ingrediënten die nog over zijn een lekkere lunch maken voor de volgende dag.

Deel dit recept:

Pastasalade met veldsla en gerookte kip

 

Een pastasalade kun je op verschillende momenten van de dag eten. Het is lekker als avondmaaltijd, maar tijdens de lunch is het ook niet vervelend! Deze pastasalade met veldsla en gerookte kip hebben wij als avondmaaltijd gegeten, maar kan ook goed als bijgerecht tijdens een barbecue.

Pasta met gegrilde zalm en geitenkaas

besteklunch/diner/bijgerecht • 4 personen  •   20 minuten •  Italiaans

- 300 gram pasta naar keuze (evt. spelt, mais of -tarwepasta)
- cherrytomaatjes
- een á twee lente-uitjes
- olijven
- een stukje feta
- een zakje veldsla
- een stukje gerookte kip (ongeveer 120 gram)
- een potje groene pesto
- zwarte peper
-optioneel: waterkers

Het is handig de pasta van tevoren te koken, zodat deze goed af kan koelen. Spoel goed af met koud water zodat de pasta niet gaat plakken.
Snijd de tomaatjes, lente-ui, feta en gerookte kip in stukjes.

Wanneer de pasta goed afgekoeld is, meng je er pesto naar smaak door heen. Wil je niet dat de pesto overheerst, begin je met twee eetlepels, vind je de smaak juist lekker doe je er wat meer door.

Nu meng je de gesneden ingrediënten en de olijven met de pasta. Voeg daarna voorzichtig de veldsla toe, zodat deze niet breekt. Strooi wat waterkers en zwarte peper over de salade heen.

Je kunt deze salade een dag van tevoren bereiden. De veldsla voeg je dan toe voor dat je de salade gaat eten. Dit kun je ook met de lente-ui doen; deze smaak kan overheersen als je het een nacht laat staan.

Geniet van deze heerlijke pastasalade met veldsla en gerookte kip!

Deel dit recept:

Gezond beleg voor op brood en crackers!

 

gezond beleg gezond beleg eigezond beleg pindakaas banaan

De meeste mensen eten elke dag wel brood of crackers. Vaak met kaas of vleeswaren als beleg, maar er zijn genoeg keuzes die je kunt maken. Daarom is het ook wel handig om te weten wat nou wel ECHT gezond is om op je brood of cracker te doen. Gevarieerd eten is ook belangrijk, anders wordt het eten al gauw saai. Daarnaast moet je lichaam harder werken wanneer het iedere dag wat anders binnen krijgt, dan wanneer je altijd start met een boterham met kaas.

De vraag is alleen, wat is nou echt lekker op brood? Hieronder een lijstje met gezonde soorten beleg, die je ook nog iedere wilt eten. Read More

Deel dit recept:

Verfrissend fruitwater voor de zonnige dagen!

 

hartkrokus

Met deze warme dagen is het belangrijk om je vochthuishouding goed op peil te houden! 2 liter(8 glazen) minimaal! Voor de een is dit wat makkelijker dan de ander. Zelf heb ik zelden echt grote dorst. Meestal na het sporten of kruidig eten heb ik vaak wel dorst, maar ik moet me er vaak toe zetten om te drinken. Aan het einde van de dag bedenk ik me vaak dat ik nog geeneens aan de 1 liter ben gekomen en klok ik nog even een paar glazen water achterover. Read More

Deel dit recept:
Choco-kokos-bonbons zonder suiker

Choco-kokos-bonbons zonder suiker

 

 

Choco-kokos-bonbons zonder suiker

Choco-kokos-bonbons zonder suiker. Beste. combi. ooit. Wat gaan kokos en chocolade goed samen! Hoe puurder de chocola, hoe beter.
Ik ben altijd al gek geweest op Bounty’s, maar die zijn sinds 1 januari dit jaar in de no-go-area belandt. Net als hagelslag, chocopasta, suikerbruintjes.. Als ik dit zo terug lees at ik toch vaker chocola dan ik dacht. En ik vind het ook gewoon lekker! Een collega liet me dit recept zien, tijd om zelf wat te googlen, aan te passen en te maken. Het is echt een heerlijk tussendoortje, waar ik naar uit kan kijken ;)! Lees verder voor het recept  Read More

Deel dit recept:
spinaziesalade met brie en walnoten

Spinaziesalade met brie en walnoten

 

spinaziesalade met brie en walnoten
Van sommige gerechten moet je eerst een foto zien voordat je een beetje het idee krijgt dat het lekker smaakt en dat had ik ook bij deze spinaziesalade met brie en walnoten. Niet veel mensen worden warm van rauwe spinazie, maar het is een totaal andere smaak dan dat je denkt. Het is redelijk neutraal van smaak en lijkt op sla alleen wat steviger en aangezien iedereen weet dat spinazie barst van gezonde vitaminen en mineralen is het toch het proberen waard! Ook is het beter om spinazie rauw te eten want zo blijven de voedingsstoffen het best bewaard! En deze spinaziesalade met brie en walnoten is echt heerlijk met de mosterddressing! En de granaatappelpitjes maken het heerlijk fris!
Read More

Deel dit recept: