Hoofdgerecht, Koolhydraatarm, Laatste post, Lunch, Makkelijk en snel
Leave a comment

geroosterde honingtomaatjes met avocado en granaatappelpitjes

Toast met lekkere gezonde ingrediënten die een perfecte combinatie vormen!!!
Onlangs kreeg ik een pakket van Looye met honingtomaatjes toegestuurd. Heerlijke zoete tomaatjes met een frisse zachtzure nasmaak. Met hun lekkere bite en hun diepe rode kleur zijn ze perfect om in gerechten te verwerken, maar ook zeker net zo lekker uit het handje!
Als tomaten verslaafde wilde ik meteen aan de slag. Ik had zin in een makkelijk en snel gerecht voor de avond, maar wel goed vullend! nou en voila daar is deze heerlijke salade of ja hoe noem je dit eigenlijk? Wij hebben gewoon de beste ingrediënten bij elkaar gegooid en daar kwam dit topgerecht uit! Lekker voor lunch, maar ook zeker helemaal goed als avondgerecht! En perfect voor de koolhydraatarme eter!

 

geroosterde tomaatjes met avocado, mozzarella en granaatappelpitjes buufenbuuf

 

bestek Hoofdgerecht /lunch  • 1 persoon  •   makkelijk en snel

- 2 (koolhydraatarme)boterhammen
- 1 Looye honingtomaten of andere cherrytomaatjes
-1 bol mozzarella of burrata
-1 avocado
-1/2 rood uitje, in dunne ringen
- granaatappelpitjes
-pijnboompitjes, geroosterd
-paar blaadjes basilicum
-balsamicoazijn
-olijfolie
-peper en zout

Geroosterde honingtomaatjes maken in de oven

Verwarm de oven op 200 graden (boven en- onderwarmte). Haal het rooster eruit en bekleed met bakpapier.

Halveer ondertussen de tomaatjes en leg het op het bakpapier met de binnenkant omhoog. besprenkel met wat olijfolie, balsamicoazijn en peper en zout. Rooster de honingtomaatjes in de oven voor ongeveer 25 minuten. Elke oven is weer anders dus kijk na 20 minuten even.

Snijd hierna de avocado open en haal de schil eraf. Prak fijn met een vork en voeg naar smaak wat peper en zout toe. Zet even apart en snijd de ui in ringen, rooster de pijnboompitjes en haal de granaatappelpitjes uit de granaatappel.

Maar hoe ontpit je nu een granaatappel?

Sla met een houten lepel goed op de granaatappel. Totdat je elk stukje hebt gehad. Je zorgt er zo voor dat de pitjes al een beetje loslaten van de schil. Snijd een stukje van de boven- en onderkant af en snijd vervolgens voorzichtig in vieren bij de witte "vliezen" aan de binnenkant. Leg de granaatappel nu op een bord, want het gaat waarschijnlijk lekken.  Trek nu de granaatappel open en als het goed is vallen er al aardig wat pitjes uit. Haal de overige pitjes met je vingers eruit.  Kijk hier eventueel een video hoe je de granaatappel kunt ontpitten.

Rooster hierna nog twee (koolhydraatarme) boterhammen en snijd deze schuin doormidden.
Leg het brood op een bord en smeer lekker royaal de avocadospread erop.
Nu de honingtomaatjes geroosterd zijn haal je ze uit de oven en leg je ze op het bord. Leg de mozzarella of burrata op of tussen de tomaatjes.  Vervolgens de uienringen, basilicumblaadjes, pijnboompitjes en granaatappelpitjes.

Besprenkel het geheel nog met wat olijfolie en balsamicoazijn en eventueel nog wat peper en zout.

Klaar je is supersnelle en makkelijke maaltijd met geroosterde honingtomaatjes! Ook trouwens lekker met een soepje erbij!

Eet smakelijk!
Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.