Baksels, Laatste post, Makkelijk en snel, Zonder pakjes en zakjes
Leave a comment

Makkelijk brownietaartje

Afgelopen maand had ik een babyshower en daar had ik dit heerlijke en makkelijke brownietaartje voor gemaakt! Vandaar ook de blauwe muisjes 😉 Het is ook zo makkelijk te maken. Je hebt eigenlijk maar 5 minuten nodig om dit te bereiden en de rest van de tijd staat het lekker in de oven en kun je genieten van de heerlijke geur! Dit taartje is zeer geschikt om nog leuk te versieren, want zonder versiering is de taart redelijk eenvoudig. En zeker als je een feestje hebt, dan maken wat kleuren het taartje wel echt af!

makkelijk-brownietaartje

bestekBaksels  •  7 a 8 punten   5 a 10 min bereiden /45 min oventijd•  Makkelijk en snel

-150 gram boter
-200 gram pure chocolade (minimaal 70% cacao)
-3 eieren
-250gr/1 bakje mascarpone
-150 gr lichte basterdsuiker
-2 el bloem
-snuf zout
- optioneel: extra chocolade voor de topping
- optioneel: noten voor in de taart

Topping:
- fruit
- slagroom
- gesmolten chocolade
- karamel
- noten
- poedersuiker

Gerei:
- springvorm ongeveer Ø 18cm  (Xenos)
- bakvorm ongeveer  18x 18 cm

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet de springvorm in met wat boter of bakspray.

Laat de boter rustig in een steelpannetje smelten. Breek de chocolade in wat kleinere stukjes.  Als de boter gesmolten is kun je de chocolade toevoegen. Let op, het vuur op de laagste stand draaien.

Doe de eieren en suiker in een kom en mix het. Je merkt vanzelf wanneer het een compacte romige massa is. Voeg nu het bakje mascarpone toe en mix het er doorheen. De gesmolten chocolade erbij , een snufje zout en nu voorzichtig alles nog een keer mixen. Wil je graag noten in je taartje? Dan kun je dit er nu doorheen doen.

Giet het beslag in de ingevette springvorm. Zet dit voor 40 a 45 minuten in de oven.

Als de brownietaart klaar is wel even goed af laten koelen, want anders breekt de taart makkelijk. Wil je de taart toch warm eten? Snijd dan eerst de zijkant een beetje los van de springvorm door met een mes langs de taart te gaan.

De brownietaart kun je nog gezellig maken met wat slagroom, fruit, gesmolten chocolade, schuddebuikjes, noten of poedersuiker.

Het kan niet anders dan dat je van je makkelijke brownietaartje gaat genieten, eet smakelijk!

Deel dit recept:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.