Latest Posts

Italiaanse Semifreddo met rood fruit

Frisse en zomerse Italiaanse semifreddo met rood fruit

 

Semifreddo betekent "half bevroren" en is een typisch Italiaans toetje. Semifreddo is een perfect gerecht voor deze warme zomerse dagen. Semifreddo is helemaal niet moeilijk om te maken en als het op tafel staat is het echt een mooi kleurrijk plaatje!

Italiaanse Semifreddo met rood fruit

bestekNagerecht  •   bereiding 45-60 min/ wachttijd min 8-12 uur •  Italiaans

-500 ml Griekse yoghurt
- 250 ml mascarpone
- 3 el poedersuiker, 6 el voor de zoetekauw
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 el aardbeienjam
- volle hand frambozen
- volle hand aardbeien
-2 el granaatappel
- 50 gr witte chocola, grof gehakt in brokjes
-volle hand verse basilicumblaadjes

notencrunch
-125 g gezouten gepelde pistachenoten
-2 el suiker
-2 el water
-1 tl honing

Benodigdheden
-cakeblik
-vershoudfolie
-keukenmachine/ handmixer

Bekleed het cakeblik met bakpapier. Bekijk hier hoe je het beste een cakeblik kunt bekleden.

Schep de mascarpone en Griekse yoghurt in de kom van de keukenmachine en mix dit tot een luchtig geheel. Dit kan natuurlijk ook met een handmixer als je geen keukenmachine hebt. Voeg naar smaak poedersuiker toe. Wil je een frisse semidreddo? Dan voeg je 3 el poedersuiker toe. Wil je een wat meer zoete semifreddo? Dan voeg je 6 el poedersuiker toe. Smaken verschillen, dus het is belangrijk om tussendoor even te proeven!

Doe nu voorzichtig met een spatel de aardbeienjam door het mengel. Er ontstaat een soort swirleffect. Dit mag zo blijven, want het ziet er juist wel leuk uit!

Voeg de helft van de brokjes witte chocolade, aardbeien,frambozen en granaatappel toe aan de semifreddo.  De andere helft van de chocolade en fruit gebruikt je voor de garnering. Verdeel het mengsel  over het cakeblik en strijk de bovenkant glad.

Zet de semifreddo voor 8-12 uur in de vriezer. Liever niet langer, want dan is het wel erg hard.
Als je de semifreddo in de vriezer hebt gezet, kun je beginnen aan de notencrunch. Natuurlijk kun je dit ook nog maken voordat je de semifreddo uit de vriezer haalt. Wel even onthouden dat het notenmengsel nog hard moet worden, dus heeft wel even tijd nodig.
Hak de helft van de pistachenoten grof. Smelt in een steelpan de suiker met het water en de honing en laat op laag vuur zachtjes koken tot het bruin wordt. Voeg alle pistachenoten(hele en grof gehakte) toe en roer totdat het lekker gaat ruiken. Schenk het notenmengsel op een vel bakpapier en laat hard worden. Als het mengsel hard is, dan kun je het grof hakken.

Haal ongeveer 10 minuten voor het aansnijden uit de koeling en maak de semifreddo af met de notencrunch, witte chocolade, rood fruit en verse basilicumblaadjes. De basilicumblaadjes kun je eventueel kleiner scheuren.

En klaar is je Italiaanse semifreddo! Eet smakelijk!

Deel dit recept:
zomerse salade met spinazie, Italiaanse ham, geitenkaas en aardbeitjes

Zomerse salade met spinazie, Italiaanse ham, geitenkaas en aardbeitjes

 
zomerse salade met spinazie, Italiaanse ham, geitenkaas en aardbeitjes

besteklunch/diner • 2 personen  •   10 minuten •  healthy

-1 zak spinazie
-paar handjes aardbeitjes, in vieren
-zachte geitenkaas
-handje cherrytomaatjes, in vieren
-4 plakken prosciutto/bacon of andere Italiaanse ham
- handje ongezouten cashewnoten
- handje walnoten
- balsamicosiroop
-optioneel: bosbessen/avocado

Wat een heerlijke zomerse salade is dit! Deze salade kreeg ik van een collega en heb er zelf wat lekkere dingen aan toegevoegd en het resultaat is echt verrukkelijk! De tweede keer dat ik deze salade maakte, heb ik er nog avocado en bosbessen aan toegevoegd. Deze ingrediënten zijn ook erg lekker erbij, maar zonder is het ook net zo goed erg lekker.

Het is eigenlijk heel simpel! Leg de spinazie op een bord en leg alle andere ingrediënten op de spinazie. Maak de salade af met wat balsamicosiroop en je zomerse salade is klaar!

Eet smakelijk!

Deel dit recept:
makkelijke bbq recepten

BBQ recepten op een rij! Vlees, vegetarisch, salades en sausjes

 
Deel dit recept:
zelfgemaakte-spinaziewraps-met-paprika-en-biefstukreepjes

Zelfgemaakte spinaziewraps met paprika en biefstukreepjes

 
zelfgemaakte-spinaziewraps-met-paprika-en-biefstukreepjes

bestekdiner • 2 personen/6 stuks  •   45 minuten •  makkelijk/zonder pakjes en zakjes

wraps:
-225 gr bloem
-1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 60 gram diepvriesspinazie, ontdooid
- 50 ml zonnebloemolie

vulling:
-100 gr ijsbergsla, klein zakje
-300 gr biefstukreepjes
-handje cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 ui, gesnipperd
-1 paprika, in blokjes
-200 ml zure room
-handje geraspte kaas
-kant-en-klare of zelfgemaakte salsasaus, zie recept

Meng de bloem met het zout en bakpoeder in een kom.

Doe de spinazie in een steelpannetje en laat dit rustig ontdooien op laag vuur. Vervolgens meng je dit met 85 ml warm water totdat je een papje hebt. Voeg nu dit papje toe aan de bloem samen met de zonnebloemolie en kneed met je handen tot een soepel deeg. Het zou niet moeten plakken. Als het nog wel erg plakt, voeg dan nog wat bloem toe. Vorm er een mooie bal van en laat het voor 15 minuten rusten.

Ondertussen kun je de biefstuk, ui, paprika en tomaatjes snijden. Vet ook alvast de ovenschaal in.

Bestuif nu je aanrecht of een houten snijplank met wat bloem. Maak van de deegbal 6 kleine balletjes. Rol met een deegroller de balletjes uit tot een wrap van ongeveer 20 cm.

Bak nu de ui en paprika in een pan en als dat bijna goed is kun je de biefstukreepjes erbij doen. Die moeten echt maar heel even in de pan! Ze garen ook nog na als je het vuur uit hebt gezet, dus even goed opletten dat alleen de buitenkant kort aangebakken is en daarna het vuur uitzetten. Het is zo zonde als biefstuk te gaar is!

In een andere pan kun je nu de wraps 1 voor 1 bakken op middelhoog vuur. Leg de wrap zonder olie in de pan en wacht totdat de wrap bruin kleurt. Als de randjes bruin worden kun je de wrap uit de pan halen. Leg het op een bord en besmeer het met een beetje zure room. Hierop wat sla, het biefstukmengsel en sla vervolgens eerst de onderkant om en dan de zijkanten. Prik er een sateprikker in zodat de wrap goed bij elkaar blijft. Je hebt nu een soort envelopje met de vulling erin. Leg de wrap in een ovenschaal. Bak en beleg nu ook de andere wraps met de vulling en leg ze zo stuk voor stuk in de ovenschaal.  Bestrijk de spinaziewraps met wat zure room, bestrooi met kaas, leg de tomaatjes erbij en zet de wraps nog even in de oven voor 10 a 15 minuten totdat de kaas gesmolten is.

Haal de zelfgemaakte spinaziewraps met paprika en biefstukreepjes uit de oven en serveer het met wat lekkere zelfgemaakte salsasaus! Eet smakelijk!

Deel dit recept:
Linzensalade-met-kipreepjes,-feta-en-een-frisse-balsamicodressing

Linzensalade met kipreepjes, feta en een frisse balsamicodressing

 

Deze linzensalade met kipreepjes, feta en een frisse balsamicodressing is in een mum van tijd gemaakt, is voedzaam en ook vegetarisch mogelijk! Ook als lunch te maken trouwens.
Linzen zijn peulvruchten en zijn erg gezond. Ze zijn rijk aan vezels en daardoor ook goed voor de darmen, dus een goede spijsvertering.

Wist je dat wij ook een recept van heerlijke linzensoep hebben? Die is echt heel lekker en vullend. Bekijk het recept hier.

Linzensalade-met-kipreepjes,-feta-en-een-frisse-balsamicodressing

besteklunch/diner • 2 personen  •   15 minuten •  healthy/ook vegetarisch

-200 gr linzen
-paar handjes veldsla
- paar blokjes fetakaas
- 150 gr kant en klare kipreepjes
-paar handjes cherry tomaten, gehalveerd
-kwart komkommer, in blokjes
-1 paprika, in blokjes

-handje pijnboompitjes, geroosterd
- optioneel: handje cashewnoten
-optioneel: basilicum
- optioneel: olijfjes

dressing:
-3 el olijfolie
-2 el balsamicoazijn
-versgemalen peper en zout

Deze salade is zo makkelijk te maken! Eigenlijk is het gewoon alles in 1 kom gooien en je bent klaar. Natuurlijk nog wel even de linzen koken en de ingrediënten snijden, maar dat is natuurlijk zo gedaan.

Spoel eerst de linzen af met koud water totdat het water helder is. Als je dit niet doet komt er een aardige schuimlaag op het water en met het afspoelen voorkom je dit. Kook vervolgens de linzen volgens de verpakking. Meestal is dit zon 15-18 minuten, dus in de tussentijd kun je mooi de andere ingrediënten klaarmaken.  Je kunt natuurlijk ook voorgekookte linzen kopen als je weinig tijd hebt.  Deze moet je ook wel even afspoelen.

Als de linzen op staan kun je de andere ingrediënten gaan klaarmaken die in de salade komen. Doe je ook basilicum in de salade? Scheur de blaadjes dan wat kleiner.

De dressing kun je ook alvast even maken. Alles in een schaaltje doen en even roeren en klaar.

Het is lekker om de salade lauwwarm te eten, dus als de linzen klaar zijn kun je ze meteen in de kom doen. Doe vervolgens alle andere ingrediënten er ook in en klaar je is linzensalade! Vergeet niet de dressing er nog overheen te doen, want die is lekker fris erbij.

Eet smakelijk en geniet van je linzensalade met feta, kipreepjes en de frisse balsamicodressing!

Deel dit recept:
salade met haverkorn brood, geitenkaas en dressing van appelstroop

Salade met haverkorn brood, geitenkaas en dressing van appelstroop

 
salade met haverkorn brood, geitenkaas en dressing van appelstroop

besteklunch/diner • 2 personen  •   15 minuten •  healthy

-1 zak sla naar keuze
-1 stuk geitenkaas
-1 (of 2) sneetje haverkorn van Soma
-handje cherry tomaten, gehalveerd
-kwart komkommer, kleingesneden
-handje radijs, in dunne plakjes

dressing:
2 eetlepels appelstroop van Frutesse
2 eetlepels balsamicoazijn
4 eetlepels olijfolie

beetje peper en zout

Deze lekkere en makkelijke salade met haverkorn brood, geitenkaas en dressing van appelstroop is binnen mum van tijd klaar!

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de sla in een kom en snijd de groente. Deze kun je ook bij de sla doen. Het brood breek je in stukjes en doe je ook bij de sla.

Als de oven voorverwarmd is, zet je de geitenkaas erin op een bordje. Vervolgens laat je dit voor ongeveer 5  warm/zacht worden. Blijf er wel bij, want elke oven is weer anders!

Ondertussen kun je de dressing maken. Giet alles in een bekertje/schaaltje en klop dit even. Vervolgens giet je het over in een steelpannetje en warm je het even op. Als je ziet dat de appelstroop wat vloeibaarder is zet je het vuur uit. Giet het in een leuk schaaltje/ bekertje en serveer naast de salade.

Serveer de geitenkaas op de salade en klaar is je overheerlijke eenvoudige salade!

Geniet ervan!

Deel dit recept:

Bietensalade met feta en kaneel

 

Bietensalade is een aanrader voor mensen die warme bieten niet zo lekker vinden! Bieten is echt zo'n groente die ik niet vaak eet, en vaak zelfs vergeet. Warm vind ik het niet zoveel, dus ging ik op zoek naar een koud alternatief. Deze bietensalade met feta is echt een uitkomst. De rijke smaak van de bietjes proef je goed, en de combinatie met feta maakt het net even wat meer bijzonder dan het standaard warme bietje met een aardappel!

kip tandoori zonder pakjes en zakjes

bestekbijgerecht  •   10 min •    koolhydraatarm

Pakje voorgekookte bietjes
Een halve plak feta
2-3 eetlepels kwark of Griekse yoghurt
1 el olijfolie
1 theelepel honing
1 teentje knoflook
Snufje kaneel
Evt. wat peper naar smaak

De bietjes snijd je in blokjes of plakjes. De feta snijd je in blokjes. Als je de smaak van feta snel te overheersend vindt, kun je ervoor kiezen iets minder toe te voegen. Houd wat feta.
Meng de kwark of yoghurt met een scheutje olijfolie en de honing, zodat de dressing wat vloeibaarder wordt. Pers een teentje knoflook en roer dit er ook doorheen, samen met de kaneel. Eventueel kun je er nog wat peper over strooien.
Mix de dressing met de bieten en feta, brokkel er de apart gezette feta overheen, en je bijgerecht is alweer klaar! Deze salade is lekker als hij koud is, dus even in de koelkast zetten tot je het gaat eten.

Tip: Serveer deze salade tijdens een bbq en je hebt een heerlijk bijgerecht op tafel!

Deel dit recept:
Bokkenpootjestaart met of zonder advocaat

Bokkenpootjestaart met of zonder advocaat

 

Yes daar is ie dan! De verrukkelijke bokkenpootjestaart om je vingers bij af te likken! Ben je gek op bokkenpootjes? Dan is dit echt HET recept voor jou! Natuurlijk is dit helemaaaal niet gezond, maar af en toe gewoon even die quilty pleasures tot je nemen hoor. Zo kunnen we er weer even tegenaan! Deze bokkenpootjestaart is trouwens zonder advocaat, maar wil je het toch met advocaat? Dan kun je er simpelweg gewoon 5 eetlepels aan toevoegen. Oh en deze taart hoeft ook helemaal niet in de oven, ook nog een voordeel!

Bokkenpootjestaart met of zonder advocaat

bestekTaart  •   bereiding 25 min/ wachttijd min 2 uur •  Holland

-2 pakken bokkenpootjes
-1 pak bastognekoeken (merk naar keuze)
-500 ml slagroom
- 100 gr roomboter
- 3 zakjes klopfix
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje kloppudding vanille Dr. Oetker
- 200 ml melk
- optioneel: 5 eetl advocaat

-springvorm +/- 25 cm

 

Je kunt ook eventueel speculaas ipv bastognekoek gebruiken of een bodem van cake.

Wil je een taart met advocaat? Doe dan 5 eetlepels bij de crème.

Bekleed de onderkant van de springvorm met bakpapier. De randen hoef je niet te bekleden.
We gaan nu de bodem maken. Maak de bastognekoeken met een hakmolen of deegroller fijn. Smelt de roomboter in een steelpannetje en als dit gesmolten is kun je de koekkruimels erbij doen. Roer dit goed totdat het een geheel is.
Vul de bodem van de springvorm met het mengsel en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat het overal goed gelijk verdeeld is en alles goed aangedrukt is. Zet de springvorm in de koelkast zodat het wat steviger kan worden.

Je hebt 25 a 26 halve bokkenpootjes nodig, dus je halveert 13 bokkenpootjes. Snijd aan 1 kant  waar het chocolade zit het kontje eraf. Probeer steeds evenveel eraf te snijden bij alle bokkenpootjes. Als je dit niet doet steken je bokkenpootjes erg uit, want zoveel vulling heb je niet. Je zet ze rechtop in de springvorm met de mooie kant tegen de springvorm aan. Snijd de rest van de bokkenpootjes fijn of verkruimel het.

We gaan nu de vulling maken.
Doe de slagroom, klopfix, vanillesuiker, melk en de kloppudding in de keukenmachine en klop het totdat er een wat dikkere crème ontstaat.  Doe de helft van de verkruimelde bokkenpootjes ook bij de crème en roer dit nog even met een spatel er goed doorheen. Wil je de bokkenpootjestaart toch wel liever met advocaat? Doe dan 5 eetlepels door de crème.

Vul de springvorm met de crème en strooi de overgebleven verkruimelde bokkenpootjes over de taart heen.  Je taart is klaar! Zet 'm nu in de koelkast om wat op te stijven. Ik heb 'm een nacht in de koelkast gezet, maar het minimale is 2 uur.

Deel dit recept:
bakkerdekruijf

Hotspot Bakker de Kruijf

 

Afgelopen maand hadden wij met Pasen een leuke winactie die mede mogelijk werd gemaakt door Bakker de Kruijf! Daarom vonden wij het een leuk idee om deze bakker even in de spotlights te zetten en te laten zien wat deze bakker nog meer te bieden heeft dan alleen maar brood ;).
bakkerdekruijf
Bakker de Kruijf bestaat al sinds 1939! De bakker is begonnen in Hazerswoude-dorp en later verhuisd met de winkel naar Zevenhoven waar zij hun brood voornamelijk verdiende met het venten. Pas in 2002 is Bakker de Kruijf zich ook aan vestigen in Nieuwkoop en Nieuwveen en in 2010 in Mijdrecht, Vinkeveen en Wilnis.
Binnenkort bestaan zij dus al 80 jaar, wauw!

 

Waar staat Bakker de Kruijf voor?

Ambachtelijk handgemaakt
Geïnspireerd door onze grootouders
Warm en persoonlijke familiegevoel
Vakbekwaam en met liefde en smaak gebakken

Bakker de Kruijf besteed veel aandacht hun klanten en hebben een zeer divers assortiment. Zo is het een warme bakker en een banketbakker. Je kun bij de bakker terecht voor brood, gebak, (bruids)taarten, geboortekoekjes en zakelijke lunch. Zij proberen elk seizoen en vooral ook tijdens de feestdagen altijd weer smaakvolle producten te bedenken en vernieuwend te zijn. Ook hebben zij elk jaar weer terugkerende populaire lekkernijen, zoals; met Pasen de Paas Kip Cake, met kerst de Sneeuwster, met Sinterklaas de speculaas bavaroise, met Oud en Nieuw volkoren oliebollen en in de periode van Moederdag verkopen de aardbeienschelpjes altijd reuzegoed! Maar eerlijk is eerlijk, ze zijn ook zooo lekker!

Verder hebben ze nog bijzondere producten die zij verkopen die je echt een keer moet proberen! Wat dacht je van pizza deegbollen? Je koop ze, doet ze in de vriezer en als je pizza wilt maken ’s avonds haal je de bollen er ’s ochtends uit en laat ze ontdooien. Als ze ontdooid zijn een beetje bloem en een deegroller gebruiken, het deeg uitrollen en klaar is je pizzabodem!  Appeltje eitje!
Daarnaast zijn de desembroden erg lekker; bijvoorbeeld de Cranberry noten of Dadel noten brood. Of wat dacht je van onze citroen koek (geïnspireerd door een trip naar Italië) of de overheerlijke amandelkoekjes.
De Toscaanse luxe is ook zeer uniek, een hartig broodje met prei paprika en ham.

Natuurlijk houden ze ook rekening met de klant en is er tegenwoordig veel vraag naar 'gezonde' producten. Ze verkopen ook gluten-en lactosevrij gebak. Of het brood: ambachtsvolkoren. Dit is 100% volkoren, lactose vrij en E-nummervrij.

Zoveel keus! Ben je nieuwsgierig geworden naar dit familiebedrijf waar klantvriendelijkheid, service en kwaliteit op nummer 1 staat?

Ga eens langs bij een van de winkels in Zevenhoven, Nieuwkoop, Nieuwveen, Mijdrecht, Vinkeveen of Wilnis! Geopend van 8:00-18:00u en met koopavonden tot 20:00u.

Als je wat luier bent of ver weg woont, kun je natuurlijk ook gewoon even de website bekijken met alle lekkernijen!
Op de site hebben zij de veelgestelde vragen op een rijtje gezet. Leuk om even door te lezen. De volgende vragen komen o.a. aan de orde:

Hoe krijg ik mijn broodje weer krokant?
Welk brood bevat de meeste vezels?
Welke gelatine wordt er verwerkt in gebak; runder of varkens?
Hoeveel brood mag je per dag eten?
Hoe kan ik brood het beste bewaren?

Bakker de Kruijf is ook actief op Facebook en plaatst vaak  leuke en vooral handige weetjes en updates! Zeker de moeite om de pagina te volgen en zo weet je precies wanneer je jouw favoriete lekkernij weer kunt kopen!

 

 

 

Deel dit recept:
Rösti-pizzaatje-met-groente-en-tonijn

Röstipizzaatje met groente en tonijn

 

Weer eens wat anders dan rösti of aardappel! Deze röstipizzaatjes zijn leuk om te maken voor als je bezoek krijgt. Het is goed voor te bereiden en best wel makkelijk. En vegetarisch te eten of met vlees of vis! Voor ieder wat wils! Lekker met een salade erbij!

Rösti-pizzaatje-met-groente-en-tonijn

bestekhoofdgerecht •4 personen •   45 minuten • Vegetarisch

- 750 gr rösti
- 6 eieren
- 50 gr bloem
- 150 gr gerapste belegen kaas
- 2 tl oregano
- 1/2 courgette, in plakjes
- 1 paprika, in schijfjes
- 2 rode uien, in ringen
- 2 bollen mozzarella, in plakjes
- cherry tomaatjes, gehalveerd
- tonijn of spekjes(uitgebakken)
- geroosterde pijnboompitjes
- zout en peper
-olijfolie
- optioneel: champignons en basilicumblaadjes

 Je kunt deze pizza vegetarisch, met spekjes of met vis tonijn eten. Lekker met een salade erbij

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd nu eerst alle groente voordat je verder gaat.

Doe de rösti in een grote kom en zorg dat het niet meer aan elkaar geplakt zit. De eieren klop je even los in een andere kom en vervolgens giet je dat bij de rösti. Ook de bloem, geraspte kaas en de oregano kun je erdoor doen. Breng op smaak met zout en peper.

Ik heb nu een grote snijplank gepakt en het rosti mengsel in evengrote 4 grote ballen verdeeld. Je kun het ook even op een bakpapiertje leggen. Nu weet je zeker dat de rostipizzaatjes evengroot zijn.

Heb je 2 bakplaten? Gebruik er dan 2! Er kunnen namelijk maar 2 pizzaatjes op 1 bakplaat.  Bekleed de bakplaten met bakpapier en leg de ballen hierop. Vorm nu mooie ronde pizzabodems en druk ze goed aan. Ze moeten ongeveer 1 cm dik zijn. Als je 4 pizzabodems hebt, kun je ze voor 10 minuten in de oven goudbruin bakken.

Grill de groente in de grillpan en leg op een bord.  Als je geen grillpan hebt, dan kun je het ook in een normale pan even bakken. Ik grill de groente apart en de tomaatjes als laatst. Die hoeven ook niet zo heel lang.

Als je de pizzabodems voor 10 minuten in de oven hebt gehad, kun je de bodems beleggen. Eerst mozzarella, en daarna de groente en als laatste de tonijn of de spekjes en natuurlijk de pijnboompitjes. Zet weer even terug in de oven voor ongeveer 15 minuten. Let even op de mozzarella, want die moet helemaal gesmolten zijn en de rost aan de randen bruin.

Als je de pizza uit de oven hebt gehaald doe je er nog wat basilicumblaadjes bij.

Serveer de Röstipizzaatjes met een lichte salade!

Eet smakelijk!

Deel dit recept: